Olen aina rakastanut riisiä, varsinkin risottoa. Jostain internetin syövereistä löysin viime kesänä ihanan tomaattisen katkarapurisoton ohjeen ja pakkohan sitä oli kokeilla. Ohje on aika perus risoton ohje, mutta jokin teki siitä parhaimman mitä olen maistanut!
Katkarapu-tomaattirisotto
2 rkl öljyä
2 pientä sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
5 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 punainen paprika
2 tomaattia
10cm pala purjoa
150g katkarapuja
1 dl parmesanraastetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
chilijauhetta oman maun mukaan
Kuumenna öljy kattilassa ja pehmennä siinä silputut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon riisi, sekoita , mutta älä ruskista. Lisää valkoviini ja sekoita kunnes viini on imeytynyt. Kaada joukkoon 2,5dl vettä ja kasvisliemikuutio, anna kiehua välillä sekoittaen kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää vielä 2,5dl vettä pikkuhiljaa kunnes riisi on pehmeää. Paista pilkotut vihannekset pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää jäiset katkaravut, parmesanraaste ja mausteet sekä alle desi vettä. Anna paistua hetki ja kaada riisin joukkoon. Koristele ruohosipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti