sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Broileripasta

Ruoanlaitto on yksi suurimmista intohimoistani. Rakastan touhuta keittiössä vaikka koko päivän kokeillen uusia reseptejä, kehitellen omia, maistellen ja haistellen. Nyt ajattelin jakaa tämän elämäni suurimmista iloista teidän kanssanne. Toivottavasti saatte ideoita, saan teidät innostumaan ja toivon että myös te annatte minulle ehdotuksia ja jaatte omia kokemuksianne.

Ensimmäisenä haluan jakaa kanssanne bravuurini, ehdottoman lempiruokani, johon en tule koskaan kyllästymään: kanapasta! Tämä tuli kehiteltyä vahingossa, kun etsin netistä sopivaa ohjetta kanan marinadiin.  Löysinkin sitruunaisen marinadin, jota päätin kokeilla. Olin kuitenkin niin nälissäni, etten jaksanu kanan antaa marinoitua viittä (!!!) minuuttia pidempään, joten päätin kaataa kanan marinadeineen päivineen pannulle ja paistaa. Huomasin myös että kaapissa olevassa Valion kolmen juuston kermassa oli menossa viimeinen käyttöpäivä, joten kaadoin senkin joukkoon. Näin syntyi ehdoton sunnuntaipäivieni lemppari!

Broileripasta
300g broilerin fileesuikaleita
marinadi:
1tl sitruunan kuorta
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
lisäksi:
n. 300g pastaa
1 prk Valion kolmen juuston kermaa
2 tl Santa Marian Pasta basilico maustetta

Tee marinadi ja hiero broileri  hyvin marinadin joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa. Laita pasta kiehuvaan veteen kypsymään ja paista broileri marinadeineen pannulla. Kun broileri on lähes kypsää, lisää joukkoon kerma. Anna kiehahtaa, lisää pasta basilico -mauste, ota levy pois päältä ja jätä hautumaan. Kun pasta on kypsää, valuta niistä vesi, kaada takaisin kattilaan ja kaada broileri"kastike" pastan joukkoon. sekoita hyvin, jätä vetäytymään hetkeksi ja tarjoile!
Tästä määrästä syö 3-4 henkeä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti